perjantai 10. elokuuta 2012

puutarha

Alkukesästä Siiri ja Iivari aloittivat tämän puutarhan teon. Vuokratalossa oli vain hiekkapiha ja se ei ollut ollenkaan viihtyisä. Sateinen kesä on kasvattanut nurmikon hyvin vehmaaksi, eivätkä kukat ja vihanneksetkaan ole vettä liikaa saaneet. (Tämä piha ei ole todellisuudessa minkään talon yhteydessä, vaan on ihan erillinen "roombox")

Seinustalla olevan köynnöksen kukkimista on odotettu koko kesä. Vihdoin ja viimein siihen on auennut kerman värisiä pieniä kukkia. Köynnöksen olen tehnyt vihreäksi maalatusta kopiopaperista, reijittämällä lehden muotoisia kappaleita. Ne olen liimannut tekstiilipäällysteiseen rautalankaan. Kukat olen tehnyt fimosta.  Havukasvit olen irrottanut kynttilämanseteista. Huomaatko muuten, että lintu on tehnyt pesän toisen havukasvin juurelle.

Pieni kasvimaakin löytyy. Siellä kasvaa salaattia, porkkanaa, sipuleita. Perunat on saatu naapurin kasvimaalta. Toisessa istutusaltaassa piti olla ensin ihan jotain muuta, mutta nyt siinä kukkii sinivioletteja kukkasia. Niiden lehdet on leikattu muovisesta akvaariokasvista ja kukat on maalattuja juolavehnän kukinnon kappaleita.

Pihan laatoitus on tehty kananmunakennoista ja väleissä kasvaa sahajauhosammal. Nurmikko on tehty maalatusta villakankaasta. Kasveja olen tehnyt paperista, luonnonkukista, maalarinteipistä, fimosta ja ostetuista muovi- ja kangasmateriaaleista. Pöytäryhmän tuolit on kuohuviinipullon metalliosasta ja valkoisesta sähköjohdosta. Kaariköynnöksen materiaalina on spraymaalattu myyräverkko.

Vaikka tämä puutarha ei tämän suurempi ole, on tähän mennyt uskomattoman paljon aikaa. On ollut nautinto kuitenkin tehdä tätä. Kukkia ja kasveja tulee varmaankin vasta ensi keväänä lisää. Jospa tästä saisi syntymään sellaisen englantilaistyyppisen puutarhan.

1 kommentti: