lauantai 8. helmikuuta 2014

Lankakoreja Baskets with wool balls

Tämän näköisä lankakeriä on tarkoitus tehdä lisää. Nämä syntyivät todella nopeasti mehupillistä katkaistusta pätkästä ja villalangasta. Apuna käytetään tylppää neulaa. Keristä saa siistin näköisiä, jos malttaa edetä työssä järjestelmällisesti.

I an going to do this kind of wool balls more. These balls are made of juice straws and wool yarn. You need a tapestry needle. If you want to get perfect balls, procede systematicly.

Lankojen säilyttämistä varten tarvitaan koreja. Tässä on niihin tarvittavia materiaaleja. Pohjan voi leikata shampanjapullon korkista ja punontamateriaalina on banaanilaatikon sisällä oleva kartonki, josta leikataan n. 30 cm mittaisia suikaleita, leveydeltään n. 3 mm.

You need of course some kind of baskets to store the yarns. So I had to make some baskets. The bottom of the basket can be made of  cork slices. A good weawing material is board. I used the board which is inside  banana cartons.

Punontaohjeen löysin täältä ja kokeilin punontaa ensin 100 gr paperilla. Vasemmalla on kolmella suikaleella punotun nauhan päällipuoli. Seuraavana on saman nauhan nurja puoli. Oikealla on neljällä suikaleella punottu nauha. Materiaali oli kuitenkin liian ohutta ja projektiini liian siistiä. Tarkoituksena oli tehdä vanhan näköisiä koreja.  Kokeilin monenlaisia papereita esim. voimaperia ja isoja kirjekuoria. Perusedellytys on, että materiaali on sitkeää eli kestää taittamisen ja on paksuhkoa. Skräppäyspaperi on laadukasta ja siitä saa siistin näköisiä. Minulla ei valitettavasti ollut sitä ruskeana.

The tutorial you can find here.Koreja syntyi syntyi eri kokoisia.  Tässä muutama malli. Punominen on on yksi lempitekniikoistani myös 1:1-koossa. Alkuperäisessä ohjeessa pohja oli tehty balsasta, mutta korkki sopii näihin mielestäni hyvin.

I made baskets in different sizes. Weaving is one of my favourite techniques, also in 1:1-size. In the original tutorial the bottom was made of balsa, but cork is excellent material.

 


7 kommenttia:

 1. Son preciosas,gracias por el tutorial!!!
  Besos.

  VastaaPoista
 2. Mukavia lankakoreja! Kiitos ohjeesta!
  Noita koreja täytyy yrittää tehdä...

  VastaaPoista
 3. It is a good idea to use a cork stopper. I am pleased to see that my tutorials are used.

  VastaaPoista
 4. Kauniita koreja, pitäs itsekin tehdä lisää juttuja ompeluhuoneeseen.

  VastaaPoista
 5. Una idea estupenda , gracias por el tutorial:-)

  VastaaPoista
 6. Hello from Germany,May i ask you where you got or find the paper -wool- for the wool Balls? Thanks

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I have made them with my computer and printer. It is a very easy project. I used scrapbook paper on printed the text Wool on it.

   Poista