lauantai 9. syyskuuta 2017

Syksykuvia Autumn photos

Puutarhaunelmien ei aina tarvitse olla isoja tai kalliita. Vaan ne voivat olla minikokoisia ja ilmaisia. Olen kerännyt muutamia kasveja ja materiaaleja ja käyttänyt niitä.Tulokset näette oheisista kuvista.

Gardening dreams do not always have to be big or expensive. But they can be mini-sized and free. I have collected some plants and materials and used them. You can see the result in the photos below.

Luonnossa kasvaa monenlaisia heiniä, joista monet ovat valitettavasti liian suuria. Hietikkosarat ovat kivan näköisiä ja niitä on ruskeassa vaasissa. Torvijäkälää voi käyttää monenlaisiin istutuksiin ja ne kuivuvat nopeasti. Kuvassa näkyy hyllyllä myös pienehkö männynkäpy ja pajun oksasta tehty linnunpönttö.Luonnonvaraiset kanervat ovat kukassa juuri nyt. Kuivattuna niiden väri muuttuu hieman vaaleammaksi.  Pöydällä on akileijan siemenkotelo, jonka muoto on erikoinen.

Puiden ja pensaiden värikkäät lehdet ovat hyvää kranssien materiaalia. Maassa olevan kranssissa on käytetty aronia-pensaan lehdistä paperilävistimellä lävistettyjä lehtiä. Lehdet on lävistetty tuoreista lehdistä ja pujotettu rautalankaan. Korissa ja maassa olevat pienet kävyt ovat männyn käpyjä. Ne on kerätty alkukesällä metsästä hakkuu-alueelta,jolloin käpyjen kehitys oli vasta alussa.
Puupölkky on haapaa. Sen päällä olevassa ruukussa on hietikkosaraa. Niiden kukat ovat vasta tulossa lehtihangasta esiin. Kukkiessaan kasvi on toisen näköinen.

Paperitötterössä on jotain vihreää heinää ja piharatamon kukkia. Oikeassa reunassa olevassa puuämpärissä on poronjäkälää ja ruoholaukkaa sekä lepän käpyjä.

Vetokärryssä olevassa vaasissa on paperikukkien seassa metsälauhaa. Akileijan siemenkodat ja viinimarjapensaan jäkäläiset oksat ovat päässeet myös kärrylle.

Hauskaa viikonloppua!   Have a nice weekend!

21 kommenttia:

 1. Preciosa combinación de elementos del bosque, me encanta !!!!

  VastaaPoista
 2. Kauniita :) Luonnosta löytyy paljon mielenkiintoista materiaalia pieniin asetelmiin.

  VastaaPoista
 3. Using natural plants in a mini scene is a real treat to see, and naturally the results are Beautiful. Your photos look Softly Romantic Sirkka :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I love autumn more than summer. I think the reason is that I was born in autumn. I love hay, lichen, cones, branches, shrubs, stones and seashells. I collect all sorts of materials into my pockets outdoors. I've done it all my life. This time I tried to create an oldish brownish scene and photos and eventually succeeded to some extent.

   Poista
 4. El resultado es fantástico ,te ha quedado una escena muy armoniosa y muy delicada.Feliz fin de semana:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. It is nice to hear that you liked the scene. Almost all the plants were brownish so it was obvious to create an autumn scene. Thank you for your comment :)

   Poista
 5. Olen kesäihminen. Syksy saa minut hieman apeaksi, mutta nämä sinun ihastuttavat syysistutukset saavat kyllä mielen piristymään. Kaunista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesässä parasta on puutarhan kukoistus, mutta itse pidän syksystä enemmän. Puutarhassakin tykkään niistä kasveista todella paljon, joiden lehdet saavat uuden värin ruskan aikaan. Kiitos kommentistasi.

   Poista
 6. Niin kaunis kokonaisuus! Täytyy itsekin lähteä metsään tallustelemaan ja aarteita pomimaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Metsästä löytää helposti materiaaleja syksyn askarteluihin.

   Poista
 7. Una maravillosa escena otoñal,las plantas son tan bonitas!!!
  Besos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. This year my first autumnal scene looks like this. Autumn is my favourite season. Thank you for you comment. Hugs,

   Poista
 8. Autumn is my favourite season.You have created a lovely autumn scene. I love it!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Autumn is my favourite season, too. Thanks for your lovely comment.

   Poista
 9. Es una preciosa mezcla de plantas y colores.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. It was relaxing to make this scene. Thanks for your comment.

   Poista
 10. Kaikkea kivaa ja käyttökelpoista minisilmäsi ovat luonnossa havainneet! Ihanaa syystunnelmaa...

  VastaaPoista
 11. Such a beautiful gardening table and accessories.

  I especially like all the delicate little plants, but also the gardening utensils and books. It all goes together very well.

  Have a pleasant Sunday. :)

  VastaaPoista