perjantai 31. toukokuuta 2013

Jatkoa viheraskarteluille

 Eilen aloittamani kasvien askartelu on jatkunut. Tämän näköisestä kasvinosasta aloitin.
 Vedin kappaleesta kärkiosan irti. Ja loppukasvin leikkasin kolmeen pätkään, joissa kussakin on kolme neljän lehden rykelmää.


Kasvi nro 1: Liimasin irrotetun kärkiosan sellaisenaan "kukkamultaan." Ruukkuna on akryylimaalilla tuunattu saviruukku.
Kasvi nro 2: Otin käsittelyyn yhden kasvinkappaleen. Leikkasin sen kolmeksi siten, että yhteen jätin vartta pätkän ja kahdesta muusta leikkasin ne pois.

 Tein kaikkiin osiin naskalilla reijät keskelle. Varrellisen osan istutin kukkaruukkuun, jossa oli sinitarran päälle liimattu kahvinporoja. Leikkasin kolme paperista hedettä puolesta välistä poikki ja maalasin keltaisella akryylivärillä. Sitten leikkasin punaisesta silkkipaperista 8mmx2 cm palan, jonka taitoin kahtia pituussuunnassa. Sitten leikkasin avoimeen reunaan hapsuja vieri viereen. Kiersin paperisuikaleen sitten heteiden ympärille liiman kanssa siten, että niistä tuli nippu.
Pujotin hedenipun lehdissä olevien reikien läpi. Katkaisin heteiden varret noin 7 mm mittaisiksi ja työnsin ruukussa istutettuna olevan osan reijän läpi.
Valmiina kukka näyttää tämän näköiseltä.

 
Kasvi nro 3 on tehty siten, että kukkamultaan on istutettu kuvassa näkyvä kasvinosa. Kasvinosassa näkyy ylimmäisten lehtien yläpuolella lyhyt varrenpätkä. Olen kiinnittänyt siihen heteet hapsureunaiseksi leikatun silkkipaperisuikaleen avulla. Heteiden alapäästä on ollut hyvä pitää kiinni ja vasta sitten kun silkkipaperi on paikoillaan, olen katkaissut heteet lyhyiksi.
Valmiina kukka näyttää tämän näköiseltä.

Kasvi nro 4: Olen istuttanut kasvinosan sellaisenaan ensin ruukkuun. Sitten olen pyöritellyt punaisesta silkkipaperista pieniä palloja, jotka olen liimannut lehtihankoihin.

Kaikki kuvat vielä yhteiskuvassa. Saviruukut ja muovinen kasvimateriaali on Doloreksesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti