sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Katto on maalattu The roof has been painted

Iivari on tällä viikolla maalannut kattoa. Hän joutui tekemään sen kolmeen kertaan, koska Sirkka oli valinnut ensin väriksi ruskean ja se oli ihan väärä väri. Sitten kun sopiva väri löytyi, maalasi Iivari katon sillä kahteen kertaan.
Iivari has painted the roof this week. He had to paint tree times, because Sirkka had chosen the wrong colour. The brown colour was horrible. After having chosen the right colour Iivari painted the roof twice.
 Katto näyttää yllättävän hyvältä. Väri on vihertävä. Oven yläpuolelle Iivari lisäsi mustan lampun.
The roof looks quite good. The colour is greenish. Iivari installed also a black lamp over the door.
 
Iivari teki oveen kädensijan puusta.
Iivari made a wooden handle on the door.

Rakennuksesta ei tullutkaan perinteistä maakellaria, koska Sirkka ei saanut tarpeeksi hyvää toteutusideaa. Rakennuksesta tuli enemmänkin vanhanaikaisen aitan näköinen. Rakennuksen ympärille kerättiin lähistöltä pieniä kiviä.
The project changed during the days. Originally the building was planned to be halfly inside the ground, like it is done in Finland very often.  It was too difficult to do so. The building looks like an oldfashioned storehouse. There are a lot ot small stones around the building.
Siiri keräsi muutamia kiviä ja istutti kasveja niiden sekaan.
Siiri gathered some stones and added some plants around them

 Piha näyttää viihtyisämmältä kasvien ansiosta.
The yard looks cosier owing to the plants.

Varastorakennus on nyt päältäpäin ja ympäristöltään valmis. Siirin ja Iivarin mielestä tämä oli onnistunut projekti. Mitä mieltä Sinä olet? Kommentoi!
He jäävät odottamaan sadonkorjuuta.
(Jotkut varmaan miettivät, että menin pilaamaan lähes satavuotiaan kapan. En pilannut sitä, sillä katto ja etuseinä on vain painettu paikoilleen. Naulota tai liimaa ei ole käytetty. Sisustuskin on irrallinen. Eli perikunta voi myydä kapan sitten joskus, jos ovat rahan tarpeessa.)
The storehouse is ready in outward appearance and the yard is also ready. Siiri and Iivari think the project succeeded well. What do you think? Leave a comment!
They begin to wait for the harvest.
(Some of you may have thought I spoiled the almost hundred-year-old container. No, I didn´t. I did´t use any nail or glue. The roof and front wall are loose. The inside of the container is loose, too. My children are allowed to sell the empty container after my death, if they want.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti