keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Mehua ja hilloa Juice and jam

Mehun keittämiseen tarvitaan mehustin. Nyt Siirilläkin on sellainen ja hän ottanut sen heti käyttöön. Valmistumassa on sekamehua, jossa on omenaa ja aroniaa. Aroniasta tulee kaunis punainen väri ja omenasta hyvä maku.
You need a steamer to cook juice. (I don´t know the english word for this kettle).  Siiri has got that kind of kettle. She is cooking juice of apples and chokeberries. The red coulour is of chokeberries and the good taste of apples.

Omenoita hän sai naapurilta. Niitä oli niin paljon, että hän vei osan kellariin.
She got apples from her neighbour. She took the rest of the apples to the cellar.

Samalta naapurilta hän sai myös kurkkuja, tomaatteja, sipuleita ja vihreitä omenoita.
The neighbour gave her also some cucumbers, tomatoes, onions and green apples.


Siiri teki omenoista myös sosetta.
Tämä kesä on ollut erikoinen. Kevät jäi hyvin lyhyeksi ja kesä alkoi nopeasti. Osa kasveista on alkanut kukkia uudelleen ja niinpä Siiri löysi metsästä tuoreita lakkoja, jotka hän poimi hilloa varten.

Siiri cooked apple jam.
This summer has been very unique. The spring was very short and the summer began fast. Some of the plants have started to make flowers and fruits again. So it was bossible for Siiri to find some cloudberries for jam.
Iivarin piti tehdä kellariin hyllykkö hilloja ja mehuja varten. 
There wasn´t shelves enought for jams and juices. So Iivari had to build a wooden shelve.
Kellari on saanut myös täydennystä. Nyt hyllyiltä löytyy mehun lisäksi sitruunoita, appelsiineja, vihreitä ja punaisia omenoita, perunoita ja ruusukaalia.There are some new items in the cellar.
There are now bottles of juice, lemons, oranges, green and red apples, potatoes and  Brussels sprouts on the shelves.

Sieltä löytyy myös sipuleita, tomaatteja, kurkkua, porkkanoita, perunoita ja bataattia.
There are also onions, tomatoes, cucumbers, carrots, potatoes and sweet potatoes on the shelves.Lattialta löytyy koreissa kukkakaalia ja salaattia, puikulaperunoita ja pyöreitä perunoita, sipuleita ja herneitä.
There are cauliflowers, salad, potatoes, onions and peas in the baskets on the floor.

Kellari on täyttynyt jo aika täyteen. Ulkona on sää muuttunut jo kylmäksi. Kurpitsat pitäisi kerätä ja niille pitäisi löytyä vielä tilaa kellarista.
The cellar is quite full. The weather has become colder. The pumpkins should be collected very soon and there should be some space for the pumpkins in the cellar.


6 kommenttia:

 1. Voi että mitä ihanuuksia!! Syksy on lempivuodenaikani ja mehumaija, hillosäilykkeet ja kellariin varastoidut vihannekset, syysomenat yms. kuuluvat nimenomaan tähän vuodenaikaan. Aivan upeita tuotoksia kerrassaan :-) !!!

  VastaaPoista
 2. Kellari taitaa olla tosi tarpeellinen, niin ahkerilta säilöjilta Siiri ja Iivari vaikuttavat. Kiva katsella hienoja kuvia "omenien matkasta" keittiöstä kellariin!

  VastaaPoista
 3. Valtavasti ovat hiirulaiset keränneet talvivarastoa. Kellari on tosi kauniin näköinen kaikkine herkkuineen.

  VastaaPoista
 4. Kyllä kateeksi käy, niin paljon hilloja sekä mehuja ja muuta talvenvaralle.

  VastaaPoista
 5. Oi kun sinulla on hieno ruokakellari ja kaikki täällä Lakeudentiellä!
  Tuota nestemäistä fimoa on pakko päästä kokeilemaan.

  VastaaPoista
 6. Oioi miten hurmaava kellari...minäkin haaveilen kellarista Vanhaan vesilaitokseen, mutta en ole vielä paikkaa sille keksinyt :)

  VastaaPoista